Covid v zemi znovu nabírá na síle. Kde přibylo včera nejvíc nemocných v kraji?
Po kraji jezdí očkovací autobus. Ilustrační foto. Zdroj: město Litvínov
Chomutov

ČR, Ústecký kraj – V Česku přibylo v sobotu více nemocných s covidem než tomu bylo před týdnem i před čtrnácti dny. V Ústeckém je situace lehce příznivější, i tak zde ale od začátku září nemocných přibývá.

V celém Česku přibylo v sobotu 665 potvrzených nákaz novým typem koronaviru, minulý týden v sobotu to bylo 551 osob a ještě o týden dříve 414 lidí

V českých nemocnicích leží aktuálně 306 pacientů s covidem. Dosud zemřelo 30 501 lidí, u nichž byla prokázána infekce.

Ústecký kraj

Během soboty bylo nejvíce případů potvrzeno na Chomutovsku. Jde o devět nových nemocných. O jednoho méně přibylo na Mostecku. V jihozápadním koutu Ústeckého kraje evidují hygienici také sedm nákaz na Lounsku. V severnějších částech byla situace lepší. Na Teplicku zjistili jen dva nakažené, v každém dalším okrese kraje jen po jednom. Dohromady jde o 29 lidí s covidem. Pro srovnání: V Praze včera přibylo 122 případů.

V sobotu bylo v Ústeckém kraji očkováno 116 lidí. S očkováním pomáhá také Očkobus Krajské zdravotní, který objíždí obce a města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru