Začíná druhý den voleb: Lidé hlásí policii voliče i členy volebních komisí bez respirátorů
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

ČR – V Česku začíná druhý den voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Volební místnosti jsou otevřené od 8. do 14. hodiny. Lidé převážně dodržují protiepidemická opatření. I tak ale policisté evidují několik případů, kdy se jimi voliči a volební komise neřídily.

Od začátku voleb se můžete setkat ve zvýšené míře v okolí volebních místností s policejními hlídkami. „Jedná se o opatření, v rámci kterého dohlížíme především na to, aby nebyl narušován průběh voleb,“ informuje policie. A policisté přidávají několik čerstvých postřehů z prvního dne.

„Na několika místech v ČR nám bylo oznámeno porušení protiepidemických opatření ve volebních místnostech ať již ze strany voličů nebo členů volebních komisí. Oznámení jsme vyřešili buď domluvou na místě anebo je předáme příslušným správním orgánům k vyřízení,“ uvedla Policie ČR

„Bilance prvního dne: Až na několik osob, které nerespektovaly protiepidemická opatření a o nichž jsme referovali výše, neevidujeme žádné významné narušení voleb a dosavadní průběh považujeme za klidný,“ shrnuli policisté.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru