BUDEME TOPIT DŘEVEM? Nebo snad PET lahvemi? Je zapotřebí energetická koncepce, jinak nám hrozí „energetická chudoba“. Vladimír Vlk, specialista na energetiku, ví, jak na to!
Vladimír Vlk.
Chomutov

Mnoho voličů se domnívá, že ČSSD se zabývá převážně sociální oblastí a zvyšováním daní. Rád bych tuto představu vyvrátil. Sociální demokracie má mnoho kvalitních odborníků v oblastech energetiky, dopravy a národohospodářů. Rovněž spolupracuji s obornou veřejností na realizaci přechodu na nízkouhlíkovou technologii bez fatálních dopadů na obyvatele našeho, Ústeckého kraje.

Z profesního hlediska jsem energetický analytik, který svůj dosavadní život zasvětil energetice, která vytváří důležitou součást našeho kraje. Elektrickou energií zásobujeme nejen náš region, střední Čechy a Prahu. Máme rozvinutou soustavu centrálního zásobování teplem, a to zejména z uhelných elektráren, zejména se jedná o města Klášterec nad Ohří, Kadaň, Chomutov, Most, Litvínov.

Také nesmíme zapomínat na dodávky tepla z výtopen pro města Děčín, Varnsdorf a Litoměřice. Rychlým odstavením uvedených uhelných zdrojů tak, jak to požadují některé parlamentní strany ve spolupráci s ekologickými hnutími bez adekvátní nízkouhlíkové náhrady, bude fatální nedostatek jak elektrické energie, tak i tepla a hrozí vznik energetické chudoby. Sociální demokracie jako jediná strana energetickou chudobu zmiňuje ve svém volebním programu. Náš odborný tým se touto problematikou zabývá a hledá řešení. Naším úkolem v Parlamentu bude prosadit vypracování harmonogramu postupného odstavování uhelných zdrojů s plnou náhradou alternativního paliva tak, aby se zamezilo energetické chudobě. K tomuto předsevzetí bude nutné přepracovat energetický zákon, který v současné době je pro modernizaci energetiky nevyhovující.

Moje odpovědi na otázky položené kandidujícím politikům najdete na wbových stránkách https://www.nazorypolitiku.cz/new/ v sekci ČSSD pod jménem Vladimír Vlk.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru