FOTO: Děti v oblíbeném místě chomutovských chatařů mají nové hřiště, to původní jim zničila bouře
Foto: Laurencia Helásková
Chomutov

Stebno – V sobotu se ve Stebně otevřelo pro děti zcela nové hřiště, plné různých atrakcí. Původní hřiště totiž zničila bouře, které se prohnala Podbořanskem 24. června. Stebno a jeho okolí je oblíbenou lokalitou obyvatel z Mostecka, kteří zde mají řadu chat a chalup.

Nové hřiště bylo zrekonstruováno za pomoci dotace z Ministerstva pro místní rozvoj. „Hřiště stálo půl milionu, z toho 80% byla dotace a 20% financí šlo z rozpočtu města,“ uvedl starosta Kryr Miroslav Brda.

2709stebno3

Na slavnostní otevření přišla asi stovka lidí. Zatímco si děti hrály na novém hřišti, dospělí mohli sledovat prezentace studie obnovy obce Stebno. K vidění byly hned dvě. „Byl o to velký zájem, lidé se seznámili s tím, jak bude probíhat rekonstrukce náměstí. Autorka studie si vyslechla připomínky občanů, které nyní bude do projektu zapracovávat,“ řekl Brda.

2709stebno2

Další setkání s občany je naplánované na říjen, popřípadě listopad, kde se opět dozvědí pokračování dalších rekonstrukcí a obnov poničené obce.

2709stebno4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru