Placené parkovací sklopky se už do ulic v Jirkově nevrátí, město zavede jiný systém parkování
Foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Placené parkovací sklopky se už na rekonstruovanou komunikaci v ulici SNP nevrátí. Totéž platí i pro ulici U Stadionu. Radní schválili zavedení jiného systému parkování.

Namísto sklopek, které stály 400 korun měsíčně, radnice přednostně nabídne jejich uživatelům za 300 korun měsíčně parkovací karty, tedy o 100 korun levnější. Ty jim sice nezajistí konkrétní parkovací místo (jako u sklopek), ale díky nim budou smět parkovat v označené zóně. Zbylá polovina parkovacích míst zůstane volná, neplacená - jak na to byli lidé zvyklí.

Přínos město spatřuje v tom, že se uvolní parkovací místa od „nevhodných“ vozidel (nadrozměrných či dlouhodobě nevyužívaných aut, přívěsných vozíků apod.) a zpřísněná kritéria zvýší šance zaparkovat místním obyvatelům.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru