Budete nás teď víc potkávat, upozorňuje policie! Tragické září na silnicích má již třicet obětí
Ilustrační foto: archiv
Chomutov

ČR, Ústecký kraj - Používání mobilního telefonu, příliš vysoká rychlost, únava, nepozornost. Na českých silnicích zemřelo od začátku září již 30 osob. Uvádí to aktuálně česká policie.

A policisté v návaznosti na smutnou statistiku dodávají: "V následujících dnech nás proto budete potkávat na silnicích více. Společně nám jde o jediné, aby toto číslo bylo již konečné," uvádí Policie ČR.

Jak jsou na tom s dodržováním předpisů řidiči v Ústeckém kraji, dokládá dopravně bezpečnostní akce z minulého týdne: V kraji policisté zkontrolovali 616 vozidel a zjistili celkem 323 dopravních přestupků. Řidiči za tyto přestupky na místě zaplatili 307 pokut ve výši 145 900 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 16 přestupků. Nepoužití bezpečnostních pásů zjistili policisté ve 130 případech a nepoužití zádržného systému v 7 případech.

"Překročení nejvyšší povolené rychlosti řešili policisté v 80 případech, v 16 případech pokutovali držení telefonu nebo jiného hovorového nebo záznamového zařízení, u 10 vozidel pak zaznamenali nevyhovující technický stav," uvedla mluvčí policistů Šárka Poláčková.

Požití alkoholických nápojů před jízdou policisté řešili u dvou řidičů, rovněž dva řidiči měli pozitivní test na návykovou látku. Kromě toho přistihli policisté za volantem dva hříšníky bez řidičského oprávnění a dva šoféry, kteří u sebe neměli řidičský průkaz.

Hlídky zastavily také 12 vozidel bez dálniční známky a ve dvou případech řešily porušení silničního zákona.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru