V Chomutově řádil vykradač aut! Ani mu nevadilo, že jejich majitelé stáli opodál
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Obvinění z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku čelí 42letý muž z Chomutovska.

Podle zjištění policistů měl v květnu v centru Chomutova využít nepozornosti řidiče transportní společnosti, který vynášel zboží z nákladního vozidla do prodejny. Z neuzamčeného auta měl odcizit mobilní telefon, který byl položený na sedadle spolujezdce.

O pár dní později měl podobným způsobem krást v ulici Čelakovského. Ze zaparkovaného a nezajištěného vozidla, jehož řidič byl od něho vzdálený jen pár metrů, měl sebrat batoh, peněženku s platebními kartami a finanční hotovostí a další drobnosti, které byly v autě položené. Ještě v ten samý den se pak pokusil z odcizených platebních karet vybrat celkem 9 tisíc korun. To se mu však nepodařilo. Popsanými krádežemi měl způsobit škodu vyčíslenou na necelých osm tisíc korun.

"Obvinění z uvedených trestných činů si dotyčný převzal před pár dny ve vazební věznici, kam byl nedávno umístěn kvůli další majetkové trestné činnosti. Recidivistovi, který byl teprve v březnu propuštěn z vězení, kde si odpykal nepodmíněný trest za krádež, tak opět u soudu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru