V Chomutově řádila dvojice zlodějů, do vytipovaných objektů se dostávali vždy v noci a násilím
Fotografie z místa. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - Několikrát trestaní recidivisté mají mít podle zjištění chomutovských policistů na svědomí sérii krádeží a pokusů o krádeže, k nimž docházelo od února do dubna na různých místech v Chomutově.

Původně neznámí pachatelé především v nočních hodinách násilím vnikali do objektů různých firem, hlavně do jejich kanceláří a kradli tam zejména peníze, ale také mobil nebo klíče od auta. Ne vždy byli úspěšní, do některých objektů se jim vniknout nepodařilo například proto, že se spustil alarm.

"Až napodruhé se jim také povedlo vloupat do skladu a prodejny potravin, kam to zkoušeli neúspěšně už v únoru. V dubnu se na stejné místo vrátili a z prodejny měli odcizit velké množství čokolád, cigaret, doutníků a tabáku v hodnotě téměř 30 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Celkové škody, které pachatelé způsobili odcizením peněz a zboží, byly vyčísleny na bezmála 100 tisíc korun. Dalších téměř 40 tisíc korun činí škody, které vznikly poškozením objektů v důsledku použitého násilí při vloupání.

"Policistům se šetřením podařilo ustanovit dva muže ve věku 62 a 34 let, kteří se měli vloupaček dopouštět společnými silami. Nejsou to žádní nováčci, oba dva byli v minulosti několikrát soudně trestáni zejména pro majetkovou trestnou činnost. Starší z nich je dokonce i v současné době za mřížemi, kde si odpykává už dříve uložený trest," pokračuje policejní mluvčí.

Oba muže komisař obvinil ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci. V případě odsouzení jim hrozí až pětileté odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru