PRÁVĚ TEĎ: V Mostě odstartoval extrémní závod horských kol. Současný pořadatel nyní skončí
Závodníci na startu. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Most – V Mostě se vydali na trať první závodníci 20. ročníku MTB maratonu Specialized Extrém Bike Most. Odstartovalo se na hipodromu, kde bude také cíl, a jede se v kopcích v okolí Mostu.

Závodníky povede trať přes vrchy Ressl, Širák, Hněvín, okolo Matyldy i autodromu, po výsypkách. Jezdce čekají těžká stoupání ve velmi horkém počasí. V nejdelší extrém variantě čeká obtížných 72 kilometrů, na výběr je i kratších 56 kilometrů. Účastník Extrém biku má totiž opět možnost výběru trasy během závodu. Na čtyřicátém osmém kilometru se může každý rozhodnout, zda absolvuje celou trasu závodu, nebo odbočí do cíle a bude klasifikován jen na kratší trase. Hobby kategorie potom zvládne 35 kilometrů.

Mostecký KL sport, který závody pořádá a proslavil, je letos pořadatelem naposledy. „Za pořadatelský tým KL sport Most oznamuji, že 20. ročník bude pod naším vedením opravdu poslední. Berte to jako fakt, že KL sport Most odchází společně se mnou do pořadatelského důchodu“, oznámil konání letošního Extrém Biku jeho hlavní pořadatel Jarda Hrubý. Je možné, že mostecký maraton bude pod jiným vedením pokračovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru