ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Trestný čin podvodu prověřují chomutovští policisté na základě oznámení 26leté ženy. Ta si na internetu vyhlédla štěně rotvajlera, které se mělo údajně nacházet ve Španělsku.

Za psa měla zájemkyně původně zaplatit pouze necelých pět tisíc korun s tím, že štěně bude zdarma a požadovaná částka bude použita na úhradu nákladů na jeho leteckou dopravu do České republiky.

Během jednoho dne však neznámý podvodník z ženy postupně vylákal částku převyšující 41 tisíc korun. "Nejprve zájemkyně na zahraniční bankovní účet poslala necelých pět tisíc za údajnou dopravu, a poté další částky jako úhrady za očkování, pojištění a podobně. Přestože jí mělo být štěně podle slibů doručeno ještě v den úhrady peněz, k ničemu takovému nedošlo a dotyčná tak zřejmě naletěla podvodníkovi," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru