FOTO A VIDEO: Celníci překvapili prodejce na tržnici ve Hřensku, ani nestačili zavřít stánky
Foto: Celní správa ČR
Chomutov

Hřensko - V souvislosti s rozvolněním opatření stanovených vládou ČR proti šíření nového typu koronaviru, které se týkalo znovuotevření prodejních míst včetně tržnic, se pracovníci celní správy v posledních dnech zaměřili na prověření prodeje nelegálního zboží.

Jejich kontrolní činnost vyvrcholila dne 5. června v poledne provedením rozsáhlé kontrolní akce s krycím názvem „RYBNÍK“, zaměřené na zboží porušující práva duševního vlastnictví. Celníci se zaměřili na tržnice v Hřensku (Ústecký kraj), Lipovém Dvoře (Karlovarský kraj), Svaté Kateřině (Plzeňský kraj), Vyšším Brodě a Strážném (obojí Jihočeský kraj), kde si vytipovali několik prodejních míst, která disponovala otevřenou nabídkou zájmového zboží.

0806hrenskokz2

Foto: Celní správa ČR

Do kontrolní akce bylo nasazeno více než 110 celníků, 4 služební psi se zaměřením na vyhledávání tabákových výrobků, a za účelem posílení bezpečnosti 5 obranných služebních psů. Celkem bylo zkontrolováno 18 prodejních míst a ve všech případech byla zaznamenána velká úspěšnost.

Celníci svou pohotovostí prodejce zaskočili, ani nestačili uzavřít prodejní místa. Významným počinem byl průnik do několika skrytých skladů, přičemž jeden sklad byl objeven služebním psem. Video je ke shlédnutí ZDE.

0806hrenskokz3

Foto: Celní správa ČR

V rámci kontrolní akce bylo zajištěno přes 6.200 ks zboží porušujícího práva duševního vlastnictví, jehož hodnota v případě originálních výrobků by dosahovala téměř 25 milionů korun. Nejvíce zboží bylo zajištěno v územní působnosti CÚ pro Jihočeský kraj, a to cca 2.800 ks, v hodnotě přesahující 12 milionů korun.

Celníci zadrželi textilní zboží, hračky, parfémy, kabelky, obuv nebo mobilní příslušenství, porušující práva duševního vlastnictví světových renomovaných výrobců. Za účelem maximální ochrany života a zdraví byli celníci vybaveni osobními ochrannými prostředky, zejména jednorázovými rukavicemi a respirátory třídy FFP2.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru