VIDEO: Kamiony vezly nadměrný náklad bez povolení, v tunelu se jeden zasekl. Firmě hrozí tučná pokuta
Video zachycuje kamiony s nadměrným nákladem a následnou nehodu v tunelu Panenská. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Ústecko - Kamiony s nadměrným nákladem vyjely bez řádného povolení a způsobily v tunelu Panenská dopravní nehodu.

Ve středu 2. června ve 02:55 hodin na dálnici D8 v úseku 85,3 km ve směru jízdy na Prahu v tunelovém celku Panenská došlo k dopravní nehodě. K té došlo z důvodu, že rumunský řidič vyjel bez příslušného povolení. Řidič řídil nákladní soupravu tvořenou tahačem a návěsem přepravující nadměrný náklad o celkové šířce 5,26 metrů.

Při vjetí do tunelového celku Panenská, ve směru jízdy na SRN, se levou částí přepravovaného nákladu (přepravovaný náklad zasahoval do protisměrného jízdního pruhu o 0,5 m) střetl s levou zadní částí nákladní soupravy. Vlivem nárazu došlo k poškození obalového materiálu přepravovaného nadměrného nákladu a levé zadní části návěsu.

Zároveň snahou rumunského řidiče o vyhnutí se střetu došlo k poškození tunelového celku Panenská a to vrypem do betonového ostění a poškození 3 přívodních kabelů k rozhlasovým hlásičům. Policisté u řidičů provedli dechovou zkoušku, která byla negativní.

"Na zařízení tunelu byla způsobena škoda přesahující částku 100 000,-Kč. Obě soupravy byly odstaveny mimo těleso dálnice do té doby, než si firma obstará potřebné povolení. Policisté dopravní nehodu namístě zadokumentovali a bude postoupena správnímu orgánu k dořešení. Firmě, která kamiony vyslala hrozí sankce 2x 500 000 korun," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru