Cizinecká policie vyhmátla ve firmě na Chomutovsku vyhoštěného Moldávce, prokázal se padělanou občankou
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Začátkem týdne probíhala na Chomutovsku kontrolní akce odboru cizinecké policie. Při kontrole v jedné firmě policisté u 49letého cizince z Moldávie zjistili, že se na území členských států Evropské unie zdržuje neoprávněně.

V srpnu 2020 mu totiž bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění, které je platné až do srpna 2023. Cizinec se tak dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V průběhu šetření policisté navíc zjistili, že podezřelý má u sebe občanský průkaz Rumunska, který je opatřen jeho fotografií. Muž uvedl, že doklad používal z důvodu snazšího vyhledání zaměstnání v České republice, kde se s ním prokazoval jako svým vlastním a pravým dokladem totožnosti, který ho bez pracovního povolení opravňoval k výkonu zaměstnání. Policisté pojali podezření, že se jedná o padělaný doklad, cizinec byl zadržen a umístěn do policejní cely.

"Ve zkráceném přípravném řízení byl cizinec obviněn nejen z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ale také z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Soud ho ve středu odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody na dobu 8 měsíců s odkladem na 2 roky a současně trestu vyhoštění na dobu 3 let," uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru