O pařez převrátil auto, to jelo dál po střeše! Aneb kuriózní nehody opilců na Chomutovsku
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Policisté na Chomutovsku v posledních dnech vyjížděli k několika dopravním nehodám, u kterých sehrál roli alkohol.

Nejprve řešili havárii mladého cizince, který v neděli 16. května v pozdních večerních hodinách havaroval s osobním vozidlem na výjezdu ze sídliště Kamenná na silnici 1/13. Při odbočování do připojovacího pruhu dostal smyk a vozidlo skončilo v příkopu. Jednadvacetiletý řidič při dechových zkouškách nadýchal hodnoty kolem dvou promile alkoholu.

Už o hodinu později došlo mezi obcí Rašovice a Kláštercem nad Ohří k další nehodě. Řidič podle dosavadních zjištění na mokré vozovce vlivem nepřiměřené rychlosti vyjel mimo komunikaci a takto jel několik metrů, než narazil do pařezu, na který najel. Tím došlo k přetočení vozidla na střechu, po které vozidlo pokračovalo ještě přibližně čtyřicet metrů. Poté 34letý řidič vystoupil z vozidla a zavolal na tísňovou linku, kde nehodu oznámil. Provedené dechové zkoušky ukázaly hodnoty kolem 2,3 promile.

K nehodě pod vlivem alkoholu došlo také tuto sobotu pozdě večer v Kadani. Pětačtyřicetiletý muž se tam s osobním vozidlem vydal do jednosměrné ulice z té nesprávné strany a projel ji protisměrem. Na konci ulice v prudkém stoupání zastavil, začal couvat a narazil do vozidla zaparkovaného u okraje silnice. I v tomto případě zjistili policisté u dotyčného cizince při dechových zkouškách pozitivní výsledky kolem 1,6 promile alkoholu.

Popsané kolize se obešly bez zranění. Hmotné škody však celkově přesáhly 200 tisíc korun. "Policisté všem zmíněným řidičům již sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud jim může v případě uznání viny uložit trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru