Chomutovan srazil autem srnu, od pojišťovny chtěl 60 tisíc. Policisté ale zjistili podvod!
ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - Obvinění ze spáchání trestného činu pojistný podvod čelí 32letý muž z Chomutova. Podle vyšetřovatele měl záměrně uvést hrubě zkreslené údaje a zamlčet podstatné skutečnosti v souvislosti s dopravními nehodami, které se měly stát s jeho vozidlem v lednu tohoto roku.

S automobilem značky Nissan měl dotyčný havarovat nejprve v průběhu noci v Chomutově, kdy narazil do dopravního značení. Přitom mělo dojít jak k poškození tohoto značení, tak k poškození vozidla. Nehodu však řidič neohlásil.

O několik hodin později na policii oznámil, že se svým vozidlem srazil kousek od Chomutova srnu a že došlo k poškození vozidla. Škodní událost pak nahlásil pojišťovně, od které požadoval náhradu za poškození vozidla ve výši přes 60 tisíc korun.

Při vyšetřování oznámeného střetu se zvěří policisté zjistili, že část poškození vozidla byla způsobena právě střetem s pevnou překážkou, konkrétně zmíněnou dopravní značkou, do které měl řidič narazit v průběhu noci.

"Protože vyšlo najevo, že k poškození vozidla došlo zřejmě jiným způsobem, než dotyčný tvrdil, pojišťovna mu vzniklou škodu neuhradila. Navíc muž za své počínání nese následky v podobě trestního stíhání. V případě prokázání viny hrozí podle zákona obviněnému odnětí svobody až na dvě léta," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru