V Ústeckém kraji se otevřou další dvě očkovací místa. Vakcínu u nás dostalo zatím 84 tisíc lidí!
Ilustrační foto, zdroj: Krajská zdravotní, a. s.
Chomutov

Ústecký kraj - Ústecký kraj a Krajská zdravotní, a.s., (KZ) připravují k uvedení do provozu nová očkovací místa pro aplikaci vakcín proti onemocnění COVID-19.

V pondělí 12. dubna 2021 začne fungovat očkovací místo v budově Českého vysokého učení technického v Děčíně, namísto toho v děčínské nemocnici. Jen o dva dny později, ve středu 14. dubna, zahájí provoz očkovací místo přestěhované z teplické nemocnice do Sportarény v Teplicích. Zdravotníci KZ již od 1. dubna zajišťují vakcinaci v nových očkovacích prostorech v Nemocnici Chomutov, o.z., s kapacitou 500 lidí denně.

„Jsme si vědomi toho, že stávající prostory pro očkování v nemocnicích nejsou vždy zcela vyhovující. Připravujeme proto i přesun některých očkovací míst mimo nemocnice, aniž by šlo o velkokapacitní očkovací místa. Jde nám o to, abychom pro občany Ústeckého kraje zajistili co nejkomfortnější prostory, které budou kapacitně a technicky více vyhovovat celému procesu očkování proti nemoci COVID-19. Týkalo se to zejména Děčína, Teplic a Chomutova, kde se to daří či již podařilo realizovat.

V momentě, kdy budou nová velkokapacitní centra připravena a uvedena do provozu – což je zvláště u těch velkokapacitních v Ústí nad Labem, Rumburku, Litoměřicích a Mostě bohužel značně limitované plynulými dodávkami potřebného množství vakcín, budou stávající provozy přesunuty z nemocnic právě do nich. Důraz při výběru vhodných lokalit byl kladen i na dopravní dostupnost očkovacích center,“ vysvětlil Ing. Petr Severa, krajský koordinátor očkování v Ústeckém kraji.

„Cílem zpřístupnění nových očkovacích míst je zajistit lidem, kteří na očkování dorazí, adekvátní prostředí. A především: větší prostory umožní naočkovat, za předpokladu dostatečného množství vakcíny, mnohem více lidí během krátké doby, než bylo v našich možnostech dosud,“ zdůraznila Mgr. Dana Vaculíková, hlavní hygienička KZ, která má zároveň v gesci přípravu a koordinaci očkovacích míst v celém Ústeckém kraji.

V Ústeckém kraji bylo naočkováno k 8. dubnu 2021 první dávkou 83 894 lidí, druhou dávku má již 39 046 obyvatel.

Nové očkovací centrum v Děčíně od 12. dubna:

Pohraniční 1288/1, 405 01 Děčín

PROVOZNÍ DOBA: Po – Ne: 8:00-16:00

 

Nové očkovací centrum v Teplicích od 14. dubna:

Sportaréna Teplice, Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice

PROVOZNÍ DOBA: Po - Pá 8:00-18:00

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru