Další pokus o bankovní podvod! Severočeška málem přišla o 2 miliony, může mluvit o velikém štěstí!
ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj, Lounsko - Další pokus o bankovní podvod prověřují lounští policisté. Mladou ženu telefonicky kontaktoval údajný pracovník banky a pod záminkou, že byl „napaden“ její bankovní účet, ji přesvědčil, aby z bezpečnostních důvodů zaslala své finanční prostředky na bankovní účet, který uvedl.

Poškozená neznámému muži po několika hovorech uvěřila a částku převyšující dva miliony korun poukázala na jím uvedený účet. V tomto případě se naštěstí podařilo převod peněz zastavit. Žena ještě včas pojala podezření a věc si ověřila u svého bankovního ústavu. Tam zjistila, že se jedná o podvod. K události došlo počátkem tohoto týdne. Policisté věc prověřují jako pokus trestného činu podvodu s trestní sazbou v rozmezí od dvou do osmi let. Po pachateli pátrají.

Na obdobné podvodné praktiky neznámých pachatelů policisté veřejnost upozorňovali minulý týden. V rámci Ústeckého kraje policisté prověřují podvodná jednání, při kterých desítky poškozených přišly o nemalé finanční prostředky (psali jsme zde).

"Opět občany varujeme před podvodným jednáním neznámých pachatelů, údajných pracovníků bankovních ústavů, kteří se snaží kontaktovat uživatele bankovních účtů a různým způsobem se snaží o převod finančních prostředků na jiné bankovní účty," uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Prevence

· Nereagujte na emaily, telefonáty či zprávy ze sociálních sítí, kterými se kdosi vydává za pracovníka banky a chce pod záminkou získat přístupové údaje nebo vás nabádá k převodu peněz – BANKA PO SVÝCH KLIENTECH TOUTO CESTOU NIKDY NEPOŽADUJE PŘÍSTUPOVÁ HESLA, NIKDY NEZASÍLÁ KLIENTŮM JAKÉKOLIV ODKAZY NA WEBOVÉ STRÁNKY ANI FORMULÁŘE, KDE MAJÍ TYTO ÚDAJE VYPLNIT! ANI PO NICH TOUTO CESTOU NEPOŽADUJE PŘEVODY FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ!

· Buďte obezřetní - jakýkoliv obdobný kontakt, který směřuje k převodu vašich peněz na jiné účty, si vždy raději ověřte u svého bankovního ústavu prostřednictvím oficiálních kontaktů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru