AKTUÁLNĚ: V pondělí se otevřou některé obchody. Je to pozdě, kritizují rodiče školáků
Blíží se konec nakupování dětského zboží výhradně z internetu. Ilustrační foto: CC0
Chomutov

ČR – Vláda rozhoduje o uvolnění některých opatření proti šíření nemoci covid-19 od pondělí 12. dubna. V tu dobu by již neměl platit nouzový stav v České republice, řídit se ale budeme nejspíš protiepidemickým zákonem.

„Papírnictví, dětské oblečení a obuv, aby mohli rodiče v klidu poslat své děti do škol. A také čistírny a prádelny, farmářské trhy, zámečnictví, opravny zařízení pro domácnosti nebo prodej náhradních dílů pro auta. Právě schválená uvolnění ekonomických aktivit od 12. 4. 2021,“ informoval v úterý odpoledne ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

A hned to také začal schytávat od rozzlobených rodičů školáků, kteří se mají v omezeném režimu od pondělí rovněž vracet do škol. Přesné podmínky návratu do lavic vláda zatím nezveřejnila.

„Děti se mají vrátit do škol 12. dubna a teprve 12. dubna si budou moci koupit oblečení, boty a aktovku. Takže jste to vymyslel tak, že půjdou dopoledne s rodiči nakupovat a odpoledne zaskočí na poslední hodinu, když to náhodou stihnou? Jste normální?“ reaguje na prohlášení ministra Lukáš Valenta. „Takže 12. otevřeme ty obchody, kam by děti potřebovaly jít před otevřením škol, ne souběžně? Aha,“ uvádí Martin Stránský.

Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného je situace v Česku příznivější. „Děkuji všem. Situace u nás se v řadě krajů mírně zlepšuje,“ uvedl. Vláda se bude dnes na jeho návrh například zabývat také tím, abychom okolním zemím nabídli pomoc a možnost využít volné kapacity v našich nemocnicích. K dispozici máme nyní okolo 50 lůžek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru