OBRAZEM: Jeden z vlaků projel červenou, výpravčí už nemohl srážce zabránit
Srazily se lokomotivy Unipetrolu a ČD Cargo. Foto: Drážní inspekce
Chomutov

Světec - Správa železnic odhadla první výši škod při nedělní tragické čelní srážce vlaků u Světce na Teplicku. Při nehodě zemřel jeden člověk a druhý byl transportován do nemocnice. Vyšetřování už také ukazuje, co se ve Světci nejspíš stalo.

Předběžný odhad škod nedělní nehody ve stanici Světec zní podle Správy železnic takto: na infrastruktuře Správy železnic 4,5 milionu korun, společnost ČD Cargo utrpěla škody za devět milionů. Nejvyšší škody zatím vyčíslil Unipetrol, a to 34 milionů korun.

K nehodě došlo v neděli krátce po 14. hodině. Zasahovalo devět jednotek hasičů. Po nehodě došlo k následnému požáru. Tři vozy převážející propan-butan a jeden vůz na přepravu uhlí po srážce vykolejily. Je poškozené trakční vedení a železniční svršek včetně výhybek. Provoz ve stanici Světec bude zastavený několik dní.

Vyšetřování mimořádné události je teprve na začátku, nicméně již nyní lze podle Drážní inspekce předběžně konstatovat, že jeden z nákladních vlaků měl zastavit před návěstidlem zakazující jízdu, což se nestalo. Výpravčí zaznamenal, že příslušný nákladní vlak nedovoleně projel kolem návěstidla zakazujícího jízdu, začal činit příslušná opatření, ale v ten okamžik již srážce nebylo možné zabránit.

Zabezpečovací zařízení ve stanici fungovalo podle předběžné prohlídky správně ani nebylo v poruše. Drážní inspekce bude prověřovat také stav drážních vozidel.

FOTO

 0404tragicka

 0404tragickatri

 0404tragickapet

Zdroj: HZS

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru