Těšíte se na výlety? Lesy ČR obnoví v lesích tři sta studánek a pramenů
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

ČR - Hradec Králové – Tři sta studánek a pramenů obnoví za 365 dní Lesy České republiky v rámci Programu 2025 Lesy pro život. Do údržby lesních přístřešků, altánů i laviček, tedy turistické infrastruktury a lesního inventáře využívaných veřejností, podnik během pěti let investuje 130 milionů korun. Další prostředky plánuje získat z dotačních programů.

„Chtěli bychom, aby si lidé letošní rok nespojovali jen s omezeními a covidem, ale aby vzpomínali i na společné výlety. Proto obnovíme tři stovky studánek a pramenů, které se stanou turistickým cílem i místem odpočinku a bezpečného setkávání přátel a rodiny uprostřed lesů,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Vodní hladinu ochrání před nečistotami stříška nebo jiná konstrukce. Nové bude i dřevěné posezení s QR kódem, který si návštěvníci načtou v mobilní aplikaci Klub nového lesa, aby se dozvěděli příběh daného místa. Za každý načtený kód dostanou body, které jim v součtu přinesou odměnu v připravovaném e-shopu Lesů ČR.

Podnik spravuje necelou polovinu tuzemských lesů a udržuje v nich největší turistickou infrastrukturu v zemi. Program 2025 Lesy pro život vyhlašují Lesy ČR na pět let, aby podpořily sociální a rekreační funkci lesa, a tedy i zájmy návštěvníků. „V rámci tohoto programu připravíme dvě velké akce roku. Studánky jsou první letošní,“ dodal Vojáček s tím, že je podnik postupně zanese do mapy na www.klubnoveholesa.cz a ve stejnojmenné aplikaci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru