V dodávce převáželi desítky kilogramů hlavonožců, ryb a masa. Jejich původ je neznámý
Vozidlo na severu Čech převáželo téměř 70 kg ryb a masných výrobků neznámého původu. Foto: SVS ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Ústeckého kraje ve spolupráci s tamním celním úřadem odhalili na dálnici D8 poblíž Řehlovic v okrese Ústí nad Labem vozidlo převážející potraviny neznámého původu.

"Dodávka obsahovala téměř 70 kg potravin, konkrétně se jednalo o mořské plody, ryby, plže, hlavonožce a chlazené masné výrobky. Přepravce nepředložil veterinárním inspektorům při kontrole doklady o původu uvedených potravin a rovněž neměl požadovanou registraci pro přepravu živočišných produktů. Vzhledem k tomu že vozidlo nebylo vybaveno mrazícím ani chladícím zařízením, tak zejména u mražených potravin nebyly dodrženy stanovené teploty pro jejich uchovávání a přepravu," uvádí mluvčí SVS Petr Vorlíček.

S ohledem na všechna popsaná porušení veterinární inspektoři na místě rozhodli o neškodném odstranění všech přepravovaných živočišných produktů, které na místě znehodnotili obarvením. Ve správním řízení pak přepravci hrozí pokuta až do výše jednoho milionu korun. Již v roce 2019 inspektoři SVS u stejného přepravce zjistili podobná pochybení jako nyní, to znamená, že se jedná o opakovaný prohřešek. V takových případech krajská veterinární správa ukládá přísnější sankci, protože recidiva představuje závažnou přitěžující okolnost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru