První pacientka (51) v Ústeckém kraji dostala lék bamlanivimab
Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (vpravo) a radní pro oblast zdravotnictví Radim Laibl. Foto: KZ
Chomutov

Ústí nad Labem - Zdravotníci Krajské zdravotní (KZ) dnes poprvé v Ústeckém kraji aplikovali pacientce infuzi s monoklonálními protilátkami, které mají zabránit přechodu covid-19 do závažného stavu. Lék bamlanivimab dostala pacientka infekčního oddělení v Masarykově nemocnice v Ústí nad Labem.

„Jsem moc rád, že spolupráce s předsedou vlády přinesla své výsledky a že se nám podařilo tento lék pro naše obyvatele zajistit,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

„Je skvělé, že je Ústecký kraj mezi prvními, kde byl tento nový lék zachraňující životy nemocných s covid-19 podán. Děláme všechno pro to, aby co nejméně lidí končilo na lůžkách intenzivní péče a co nejméně lidí umíralo,“ doplnil radní pro oblast zdravotnictví Radim Laibl.

„Infuzi s monoklonální protilátkou bamlanivimab jsme podali 51leté pacientce z Rumburka, která trpí závažným nervosvalovým postižením a dnes se u ní objevily příznaky covid-19. Ihned jsme využili této nové léčebné možnosti, kdy se podané protilátky naváží na povrchové struktury koronaviru a blokují jeho množení a vstup do buněk pacienta. Tím se zásadně sníží riziko rozvoje těžkého zápalu plic, který by u této nemocné mohl mít závažné následky,“ vysvětlil primář Infekčního oddělení ústecké Masarykovy nemocnice Pavel Dlouhý.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru