OBRAZEM: Vězeň ze Všehrd vyrábí modely našich historických památek. Poznáte je?
8x foto zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy – Odsouzený muž z věznice ve Všehrdech v době nouzového stavu nezahálel a vytvořil v rámci programu zacházení modely historických budov České republiky.

Čas ve výkonu trestu odnětí svobody plyne pomalu, monotónně, a to zvlášť v době Covidu-19, kdy odsouzení nemají možnost opouštět prostory věznice. Proto se někteří odsouzení vrací ke svým koníčkům z doby dětství a dřívějšího života před uvězněním. Sestavování papírových modelů může být právě takový příklad.

Jeden z odsouzených, zařazený v nízkém stupni zabezpečení věznice s ostrahou, si z domova nechal zaslat papírové modely známých českých památek, které pak ve svém osobním volnu sestavil a věnoval je jako výzdobu pro věznici. Jedná se o modely Státního hradu Karlštejna, Zámku Hluboká nad Vltavou a Chrámu svatého Víta. Práce na každém z nich zabrala tomuto odsouzenému několik týdnů intenzivní práce.

Kromě českých památek vytvořil i modely historického tanku sovětské armády a automobilu německého Wehrmachtu z doby druhé světové války.

Vzhledem k blížícímu se termínu jednání o podmíněné propuštění tohoto odsouzeného se asi řady modelů ve Věznici Všehrdy dále nerozšíří, ale i tyto čtyři jsou důkazem, že kdo si hraje, nezlobí.

foto

2802vsehrdy

2802vsehrdy2

2802vsehrdy3

2802vsehrdy4

2802vsehrdy6

2802vsehrdy7

2802vsehrdy8

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru