Na sídlišti v Chomutově řádil zloděj! Vloupal se do bytů, kde kradl jako straka
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Dvakrát během krátké doby se dostal do křížku se zákonem 28letý muž z Chomutova. Podle policistů měl poprvé v říjnu loňského roku a podruhé nyní v lednu vniknout pokaždé do jiného bytu na chomutovském sídlišti a z nich si odnést různé věci, které mu nepatřily.

Jednalo se například o oblečení, peněženku, doklady, televizi, set-top-box anebo mobilní telefon. Po první krádeži byl dotyčný obviněn a vyšetřován na svobodě. Když se však tento recidivista opět minulý týden vloupal do jiného bytu, kde měl odcizit zmíněnou elektroniku a při násilném vniknutí poškodit vstupní dveře, došla policistům trpělivost.

"Poté, co zjistili, kdo měl věci z bytu ukrást, si dotyčného „vyčíhli“ a zadrželi ho. Vyšetřovatel mu sdělil další obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a s ohledem na jeho opětovné páchání trestné činnosti podal podnět ke vzetí do vazby. Na jeho základě poslal soudce obviněného do vazební věznice," sdělila policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Odcizenou elektroniku se policistům podařilo zajistit a vrátili ji majitelce.

Za mřížemi by tento Chomutovan, který byl už v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, mohl vzhledem k páchání trestné činnosti v době vyhlášeného nouzového stavu, strávit v případě uznání viny soudem až osm let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru