Z ulic začínají mizet auta s propadlou technickou. Zabírají desítky parkovacích míst
Foto: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Poté, co vstoupila v platnost novela zákona o pozemních komunikacích, si musí motoristé dávat pozor, aby si nezadělali na pořádný problém s auty, která někde odstavili. Konkrétně jde o vozidla s déle než půl roku propadlou technickou prohlídkou anebo nezpůsobilá jízdy.

Městská policie v Jirkově do současnosti vytipovala 56 takových aut. Odbor majetku města a útvar investic obeslal provozovatele všech těchto vozů, aby v zákonné lhůtě dvou měsíců odstranili důvod, který brání jejich provozu. O 23 vozidel z tohoto počtu se po výzvě postarali samotní provozovatelé a 4 auta nechalo město po vypršení zákonné lhůty odtáhnout.

„Pokud si je jejich majitelé do tří měsíců nevyzvednou v areálu Krušnohorských služeb a nezaplatí za odtah, půjdou tato auta do veřejné dražby. Veškeré náklady, které provozovatel vozidla městu neuhradí, jsou právně vymahatelné příslušnými orgány včetně exekutorského úřadu,“ upozorňuje Barbora Blechová ze zmíněného radničního odboru. V jeho řešení je i zbylých 29 aut z celkově nahlášených 56 vozidel.

Pro obce je tato novela zákona o pozemních komunikacích významným krokem v boji s odstavenými vozidly, která nenaplňují podstatu vraku. Umožňuje obcím jednat rychleji než doposud a úspěšně odstraňovat taková auta z ulic.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru