Policisté změřili led na jezerech, rybnících i řekách: Nevstupujte na něj, je to nebezpečné!
Měření ledu. Foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Policisté Poříčního oddělení Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje provádějí pravidelně v zimní sezóně monitoring oblíbených míst na zamrzlých jezerech, rybnících i řekách, kde se shromažďuje větší množství lidí kvůli bruslení, hokeji a dalším zimním aktivitám. V letošním roce probíhá měření na vodních plochách v okresech Ústí nad Labem, Litoměřice, Teplice, Děčín a Most.

Měření tloušťky ledu se provádí sondáží ve vzdálenosti 1 metr, 5 metrů a 20 metrů od břehu na vytipovaných vodních plochách. Výsledky měření jsou k dispozici na webových stránkách Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje (Monitoring zaledněných vodních ploch).

"Při měřeních uskutečněných v posledních dnech policisté zjistili, že na většině vodních ploch je led tenký, bořící se a jeho tloušťka se pohybuje od 1 do 10 cm. Pohyb na takové ledové ploše tedy není bezpečný!" upozorňuje mluvčí policistů Šárka Poláčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru