Holčičce zacpala pusu útěrkou, oči a nos přelepila páskou! Miminko nalezené na břehu Ohře zavraždila vlastní matka
Reprofoto video, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Karlovy Vary - Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje objasnili případ nálezu mrtvého novorozence, ke kterému došlo v úterý 22. prosince 2020 kolem osmé hodiny ranní poblíž cyklostezky u řeky Ohře v Karlových Varech.

Třiatřicetiletá cizinka měla v pondělí 21. prosince 2020 v nočních hodinách přirozeným způsobem porodit v pokoji ubytovacího zařízení v Karlových Varech dítě ženského pohlaví. Bezprostředně po porodu měla novorozenci do úst vložit utěrku a následně mu ústa, nos a oči přelepit izolační páskou. Kolem krku mu měla omotat a utáhnout pupečník. Poté měla novorozence zabalit do ručníku a vložit ho do igelitového pytle na odpadky, který vzápětí vložila do tašky. Tašku s novorozencem měla několik hodin nechat na pokoji a poté jí měla vzít a odnést k cyklostezce vedoucí od Chebského mostu k Ostrovskému mostu na pravém břehu řeky Ohře. Tam měla tašku odložit u stromu v křovinatém porostu nad železniční tratí a řekou Ohře. Tělo novorozence bylo nalezeno druhý den v ranních hodinách náhodnými svědkyněmi venčícími své psy.

Po nálezu těla novorozence kriminalisté provedli ohledání místa a zjistili kriminalistické stopy ke znaleckému zkoumání. Následně na velice komplikovaném případu začali okamžitě intenzivně pracovat až do jeho objasnění. Prověřovali stovky informací a poznatků zjištěných jak z vlastního šetření, tak ze znaleckých posudků či od pozorných občanů. V objasnění tohoto případu taktéž spolupracovali s experty Kriminalistického ústavu Praha a s dalšími službami Policie ČR.

V pátek 15. ledna 2021 byla v odpoledních hodinách zadržena podezřelá třiatřicetiletá cizinka. Po provedených úkonech kriminalisté zahájili trestní stíhání cizinky, kterou obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného na dítěti mladším 15 let. Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byla žena vzata do vazby. V případě prokázání viny hrozí cizince trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

"V roce 2020 se kriminalisté v Karlovarském kraji zabývali šesti případy dokonané vraždy či vraždy ve stádiu pokusu. Kriminalistům se podařilo všechny tyto případy objasnit a obvinit konkrétní osobu. Na území České republiky se v roce 2020 kriminalisté zabývali 130 případy dokonané vraždy či vraždy ve stádiu pokusu, což je o 13 méně než v roce 2019. Děkujeme také médiím a veřejnosti za snahu přispět k objasnění případu," uvádí policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru