Další investiční akce v Jirkově: Více parkovacích míst, mlhoviště a zázemí v kempu
ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Město Jirkov zveřejnilo další tři investiční akce letošního roku. Jedná se o vybudování 33 nových parkovacích míst v ulici Pod Přivaděčem, zřízení 2 mlhovišť na náměstí a nové hygienické zázemí v kempu na červenohrádeckém koupališti.

V lokalitě Pod Přivaděčem vzniknou kolmá parkovací stání rozšířením stávající místní komunikace směrem do zeleně. Součástí je i posunutí dvou lamp veřejného osvětlení. Předpokládaná cena akce včetně DPH je přes 1,6 miliónu korun a zaplatí ji městský rozpočet. Začátek prací se plánuje na červenec a ukončení na říjen.

Dvojice interaktivních mlhovišť se bude stavět na zatravněné proluce na náměstí Dr. E. Beneše. Jde o zařízení, kde se mohou chodci v horkých letních dnech osvěžit proudem jemných kapiček vody. Revitalizace tohoto prostoru obnáší kromě zavedení vodovodní přípojky a potřebného příslušenství i opravu mlatového povrchu u stávajících křižujících se cest a vydláždění středového kruhu. Akce hrazená z rozpočtu vyjde na zhruba 600 tisíc korun i s DPH. Zahájení prací je plánované v dubnu a vše má být hotové v červnu.

Revitalizace se dočká i areál koupaliště Červený Hrádek, konkrétně hygienické zázemí kempu. Součástí nového objektu budou umývárny, koupelna pro invalidy, toalety, sprchy (zvlášť ženy a muži) a dále úklidová a technická místnost. „Letos se předpokládá realizace pouze zemních prací a založení objektu,“ upřesňuje Vladislav Rybář z odboru majetku města a útvaru investic. Městský rozpočet na tuto akci pamatuje částkou zhruba půl miliónu korun. Začít stavět se má v září a ukončení se předpokládá v listopadu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru