Silnice na Chomutovsku jsou od rána plné nehod! Tady všude už zasahovali policisté
havarovaný kamion u Hory Svatého Šebestiána. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Od rána řešili dopravní policisté několik dopravních nehod, ke kterým došlo v chomutovském okresu a na nichž mělo svůj podíl i nepříznivé počasí se sněžením a větrem. Řidiči nepřizpůsobili rychlost aktuálním povětrnostním podmínkám a dostali se do smyku, který skončil havárií či střetem s dalším vozidlem.

Krátce před půl šestou hodinou došlo na silnici č. 568 u Kadaně k nehodě dvou osobních vozidel. Řidič prvního vozidla dostal smyk a po nárazu do svodidel bylo auto odraženo do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím vozidlem. (O nehodě jsme psali zde).

V půl deváté došlo na silnici vedoucí z Pesvic do Otvic k havárii osobního vozidla. Řidička dostala na kluzké vozovce smyk, přejela do protisměru a s vozidlem skončila mimo silnici v příkopu. Z nehody vyvázla naštěstí bez zranění.

Rovněž kolem půl deváté přijali policisté oznámení o havarovaném kamionu na silnici č. 1/7 ve směru od hraničního přechodu Hora sv. Šebestiána na Chomutov. Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky, dostal smyk a narazil do středových svodidel. Kamion blokoval levý jízdní pruh, který byl v důsledku toho uzavřený. Silnice ve směru od Německa na Chomutov byla s opatrností průjezdná pravým jízdním pruhem. Kamion byl krátce před jedenáctou hodinou vyproštěn a nyní je silnice v obou směrech sjízdná.

Policisté u všech řidičů zúčastněných na zmíněných nehodách provedli dechové zkoušky, které vyloučily požití alkoholu.

"V souvislosti s aktuálním zimním počasím nabádají policisté řidiče ke zvýšené opatrnosti na silnicích a zejména k tomu, aby rychlost vozidla přizpůsobili aktuálním povětrnostním podmínkám a stavu vozovky, uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru