Zloděj smolař: Z opuštěného domu v Chomutově ani nestačil nic ukrást, přesto mu hrozí osm let v base!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - V pátek v brzkých ranních hodinách přijali policisté telefonické oznámení od bezpečnostní agentury, která provádí střežení objektů, o poplachu v neobývaném rodinném domě v Chomutově.

Na místo byli vysláni policisté, kteří objekt zkontrolovali a přitom přímo uvnitř domu zadrželi podezřelého muže. Tím je 39letý recidivista, jehož muži zákona znají již z minulosti. Tentokrát se mu jeho snaha obohatit se na úkor jiného nezdařila hned v úvodu. Z domu, který je momentálně v rekonstrukci, si totiž nestačil nic odnést.

Přesto měl svým počínáním napáchat nezanedbatelné škody. "Ty vznikly ulámáním a poškozením měděného potrubí, vytrháním optických kabelů od zabezpečovacího zařízení a rozbitím skleněných výplní dveří. Předběžně byla škoda vyčíslena na 23 tisíc korun," přiblížila policejní mluvčí Miroslava Glgovská.

Ještě v ten samý den obvinil policejní komisař dotyčného z trestných činů krádeže ve stádiu pokusu a poškození cizí věci. "Protože k jednání došlo v době stále trvajícího vyhlášeného nouzového stavu, hrozí obviněnému v případě prokázání viny až osmileté vězení," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru