Drzý zloděj úřadoval v chatách na Chomutovsku. Vyspal se, najedl, pak kradl
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Kriminalisté objasnili dva případy vloupání do rekreačních chat, k nimž došlo na sklonku léta na Chomutovsku.

Původně neznámý pachatel měl násilím vniknout do těchto objektů, přespat tam, odcizit různé věci a zkonzumovat nějaké jídlo. V jedné z chat byla ukradena láhev sektu a další potraviny, okružní pila, sekera a lyžařská bunda. V další pak například svítidlo s pohybovým čidlem a nářadí. "Kromě toho tam znehodnotil různé potraviny, které otevřel, jako sušenky, kávu, konzervy apod. a polil a propálil prostěradlo.

Celková škoda na odcizených věcech byla předběžně vyčíslena na částku téměř 10 tisíc korun, více než čtyřtisícová škoda byla navíc způsobena poškozením chalup a jejich vybavení.

"Obě vloupání má mít podle zjištění policistů na svědomí 39letý muž z České Lípy. Toho v závěru roku vyšetřovatel obvinil z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Obviněný se k oběma skutkům doznal. Pokud bude uznán vinným, může skončit až na tři roky za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru