STALO SE: I to je nouzový stav! Za krádež igelitky hrozí mladíkovi osm let vězení
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Lounsko - Teprve devatenáctiletý mladík z Lounska čelí od konce prosince trestnímu stíhání. Policejní komisařka ho obvinila z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Muž se měl koncem prosince v odpoledních hodinách vloupat do bytu v jedné z obcí na Lounsku. Dostal se do něho násilím, avšak žádnou velkou kořist si neodnesl. Podle dosavadních zjištění odešel pouze s taškou obsahující nefunkční kabely různého druhu. Zarážející je skutečnost, že byt, do něhož se měl mladík vloupat, je jeho tety.

Vzhledem k tomu, že byl dotyčný na místě přistižen svědkem, přišli si pro něj do hodiny policisté, kteří ho zadrželi. Mladík se k činu přiznal.

Za jeho nerozvážné jednání mu i přes zanedbatelnou škodu vyčíslenou předběžně na 170 korun hrozí u soudu vysoký trest. Skutek byl totiž spáchán v době stále trvajícího nouzového stavu a zákon v těchto případech stanoví horní hranici trestní sazby na osm let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru