AKTUÁLNĚ: Meteorologové vydali výstrahu. Hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost
Během noci pozor na to, kam šlapete a kde jedete. Ilustrační foto
Chomutov

ČR – Až do pátečních dopoledních hodin platí aktuální výstraha vydaná Českým hydrometeorologickým ústavem. Ten varuje zejména motoristy, že silnice mohou být nečekaně kluzké.

„V důsledku poklesu teplot pod bod mrazu se bude večer tvořit náledí nebo zmrazky z natátého sněhu. Náledí a zmrazky mohou přetrvávat a opakovaně se tvořit i v dalších dnech,“ informuje meteorologický institut.

Následkem ledového jevu hrozí nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně, radí meteorologové.

Výstraha je platná do 8. ledna do 10. hodiny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru