Lyžaři mají smůlu. Skiareály zůstanou zavřené, ministr Havlíček připravuje program kompenzací
Ilustrační foto
Chomutov

ČR - Krizová opatření vlády odpovídající 5. stupni protiepidemického systému PES budou platit do 22. ledna. O jejich prodloužení o dvanáct dnů rozhodla vláda Andreje Babiše na mimořádném jednání ve čtvrtek 7. ledna 2021.

Nadále zůstanou uzavřena také lyžařská střediska, ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček připravuje speciální program kompenzací. Na tiskové konferenci oznámil, že by ho chtěl vládě představit v pondělí. V Německu dokonce zamezili příjezd ke skiareálům, to ale u nás zatím nehrozí.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný uvedl, že fungování lyžařských areálů nepodpoří. Na tiskové konferenci dodal, že zimní střediska nejsou místem, kde by byl omezen kontakt. Lyžařská střediska mohla být v letošní zimní sezóně otevřena pouze osm dní, konkrétně od 18. do 26. prosince.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru