Další investiční akce v Jirkově: Revitalizace rybníků a výstavba centra služeb vyjdou na miliony
Bývalý ervěnický kulturní dům. Foto zdroj: FB město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Městský úřad v Jirkově zveřejnil další dvojici investic roku 2021 seřazených podle nákladnosti. Jedná se o revitalizaci tří jirkovských rybníků a o rekonstrukci nebytových prostor v Ervěnické ulici na Centrum služeb Jirkov.

Státní dotace z velké části zaplatí revitalizaci tří jirkovských rybníků: V Díře, Hřebíkárny a Ovčího rybníka. Předpokládaná cena včetně DPH činila přes 17,5 miliónu (v tuto chvíli probíhá výběrové řízení, které by mohlo cenu snížit). Akce začne v červnu a skončí v září. „Půjde především o opatření k zajištění bezpečnosti hráze při povodních. Dojde i k obnovení funkce nádrže a zlepší se hospodaření na rybníku,“ upřesňuje Vladislav Rybář z odboru majetku města a útvaru investic.

Rekonstrukce nebytových prostor v Ervěnické ulici v budově čp. 1147 na Centrum služeb Jirkov - to je akce, která celkově vyjde i s DPH na 7,5 miliónu korun. Část jí uhradí dotace. Výstavba centra služeb začala loni v říjnu a jeho vybudování se předpokládá letos v dubnu. Jde o úpravu objektu restaurace, která bývala v patře bývalého kulturního domu v Nových Ervěnicích, na nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Bude poskytovat ambulantní a terénní služby dětem od 6 do 15 let ohroženým společensky nežádoucími jevy.

„Cílem zařízení je předcházet nebo snížit sociální a zdravotní rizika související se způsobem jejich života. Nechceme, aby se mládež v této části města jen bezcílně toulala a narušovala veřejný pořádek,“ vysvětluje místostarostka Dana Jurštaková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru