Vycházka přes led na ostrůvek skončila záchrannou akcí. Muži už nemohli zpět
Záchranná akce v Duchcově. Foto: Hasiči Hrob
Chomutov

Duchcov – Na zatím příliš slabý led se nevyplatí vstupovat. Své o tom vědí dva muži, které na Nový rok zachraňovali hasiči z ostrůvku na rybníku Barbora v Duchcově.

Přes zamrzlou hladinu se muži dostali na několik desítek metrů vzdálených ostrůvek, který je obydlený divokým ptactvem. Na cestu zpět přes praskající led si již netroufli a zmobilizovali záchranáře.

Kromě profesionálních hasičů k rybníku přijeli dobrovolní hasiči z Hrobu a Duchcova a povolána byla zdravotnická záchranná služba. Hasiči pomocí loďky probourali ledovou cestu a na člunu potom promrzlou dvojici zachránili. Dobrodruhů se následně ujala zdravotnická záchranka.

Podobný případ se stal před několika lety na rybníčku u přesunutého chrámu v Mostě. Na ostrůvku tam rovněž zůstali uvězněni lidé, kteří si na zpáteční cestu přes nedostatečně silný led netroufli.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru