Chcípl PES: Likvidovaní podnikatelé plánují poslední tiché varování
Symbolické zatloukání hřebíčků do rakve podnikatelů. Foto: Chcípl PES
Chomutov

ČR – Už skoro sedm stovek podniků se připojilo k výzvě restaurací a barů Chcípl PES. Tou bojují podnikatelé tvrdě zasažení vládními opatřeními proti své likvidaci. Jejich podniky musejí být kvůli epidemii uzavřené, stěžují si na pomalou, a hlavně nedostatečnou podporu státu, který je přitom připravil o živobytí.

„Vláda svými kroky ve stylu pokus-omyl nás doslova nahnala do situace, kdy se musíme aktivně bránit. Jde opravdu o doslovné přežití nás podnikatelů, ale i našich zaměstnanců a jejich rodin. Na jaře jsme dodržovali všechna vládní rozhodnutí, ale dneska již nemůžeme zavřít bez jasných kompenzačních balíčků! Bylo by to totiž poslední, finální zavření,“ vysvětluje iniciativa.

„Děkujeme za úžasnou podporu a odvahu kolegů, kteří se včera po celé republice přidali k protestu. Společně jsme tak upozornili na velice špatnou situaci malých a středních živnostníků a podnikatelů, a to nejen v gastronomii,“ říká Jiří Janeček z pivovaru Malý Janek v Jincích, který je jedním ze zakladatelů protestu.


  • Chcípl PES: "Vláda nechává svými kroky padnout stovky a tisíce podnikatelů a živnostníků, na kterých v minulých třiceti letech stavěla ekonomika České republiky své základy. Toto odmítáme, s tímto se nehodláme smířit."

Podle ní si vláda si musí uvědomit, že rychlá pomoc v rozmezí pár dní, bude stát státní kasu mnohem méně, než rekonstrukce trhu až po pandemii. Jediná možnost je podle výzvy poskytnout urychleně 80% z tržeb z minulých let.

Iniciativa na svém webu organizuje lidi a firmy zasažené uzavřením, které je podle nich nesmyslné. Zveřejnila také petici a pozvánku na nejbližší akce.

Už v neděli chystá „poslední tichý protest“: cestu naděje z půllitrů a skleniček se svíčkou od úřadu vlády až na Staroměstské náměstí. Podnikatelé tak chtějí vládě ukázat, že je mnohem více postižených podnikatelů a živnostníků, než si myslí a než si je ochotna připustit. Podobné cesty naděje mohou vzniknout i ve vašich městech a obcích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru