Lidé houfně zaplňují sjezdovky v kraji. Hrozí tu ale hned několik nebezpečí
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - České skiareály se v neděli 27. prosince opět uzavřely. Lidem ale chybí čerstvý vzduch a pohyb venku, a tak jich spoustu vyrazilo na hory. Lidé vyrazili na sjezdovky i přes to, že vleky nejezdí. Svah si prostě vyšlápnou pěšky. Na sjezdovkách je tak poměrně nezvykle hodně sáňkařů a bobařů. 

Pohyb lidí na sjezdovkách však stěžuje práci provozovatelům areálů, jelikož na mnoha místech probíhá zasněžování a příprava na otevření. Po sjezdovkách se tak může pohybovat technika, jako jsou rolby, nebo sněžné skútry. Kvůli zasněžování jsou navíc nataženy hadice čerpající vodu. Proříznutí lyžemi, nebo při bobování může způsobit újmu na zdraví a vysoké škody na majetku.

Sjezdovky nejsou upravovány, nejsou proto vhodné pro jízdu na lyžích. Pokud vyrazíte na hory, nezapomeňte také na zimní výbavu - od zimních pneumatik až po teplé oblečení. Snažte se také dodržovat alespoň dvoumetrové rozestupy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru