Rekordní počet nakažených! Pozitivní byl každý druhý testovaný, zhoršuje se i situace v nemocnicích
Ilustrační foto
Chomutov

ČR - V úterý 29. prosince došlo k nejvyššímu nárůstu nových případů koronaviru. Nových případů je podle Ministerstva zdravotnictví 16 329. Každý druhý člověk, který se nechal testovat, byl pozitivní (testy prokázaly nákazu u 48,5 procenta lidí).

Tato čísla jsou letos bohužel zatím nejvyšší. Skóre protiepidemického systému PES se vyhouplo na osmdesát bodů a je tedy opět v pátém stupni.

Situace se nelepší ani v nemocnicích, kde se za úterý léčilo nejvíc pacientů za prosinec, 826 lidí bylo ve vážném stavu. Hospitalizovaných bylo celkem 5 712. V Česku má aktuálně nákazu přes 105 tisíc lidí. 11 429 osob s koronavirem zemřelo. Potvrzených případů je přes 700 tisíc, vyléčilo se přes 584 tisíc osob.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru