Opět se šíří dezinformace: Co v obchodech koupíte a nekoupíte? Tady je krátké shrnutí
Ilustrační foto
Chomutov

ČR - 27. prosince přešla Česká republika do pátého stupně PES, vláda proto schválila přísnější opatření, která mají platit až do 10. ledna 2021. V důsledku toho byl opět prodloužen noční zákaz vycházení, který bude nově začínat ve 21 hodin. Opět také přikročila k výraznému omezení provozoven, prodávat se mohou jen vymezené základní druhy zboží a poskytovaných služeb.

Zároveň ale vláda zrovnoprávnila všechny druhy provozoven tím, že se zákaz bude týkat výhradně sortimentu a služeb a nebude již vázán na velikost prodejny. To v praxi znamená, že velké supermarkety nesmí zákazníkům nabízet doplňkové zboží, které nelze prodávat a nabízet v jiných provozovnách.

Na internetu se ale šíří fámy a dezinformace, že si některé druhy zboží koupit nemůžete. Například roušky, respirátory, nebo domácí potřeby. Obchodní řetězce totiž na regály s doplňkovým zbožím dávají pásky. Na sociálních sítích se tak objevují často bizarní fotky, kde je například páska s vysvětlením zákazu prodeje doplňkového zboží na regálech s respirátory, nebo žárovkami, či utěrkami.

Ministr dopravy, průmyslu a obchodu Karel Havlíček proto to hlavní shrnul v krátkém videu, podívat se na něj můžete níže.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru