VIDEO: Srnka na poli vůbec nevnímala člověka. Po otravě řepkou ji čeká smutný konec
Reprofoto video, autor: Čtenářka
Chomutov

Mostecko - Srnče otrávené po pojídání řepky na poli zachytili naši čtenáři na jihu Mostecka v okolí obce Lišnice. Podle myslivců již není takovému zvířeti pomoci. Pokud by se mu podařilo z otravy zotavit, zrak by se mu v plné síle již nikdy nevrátil.

A proč řepka zvěř tolik láká? Jak vysvětlují na internetu někteří veterináři, je tato rostlina v zimním období jediné zelené krmivo, navíc šťavnaté a sladké. Srnčímu trávícímu aparátu ale naprosto nevyhovuje. Intoxikace způsobuje úporné průjmy, nadmutí, překyselení bachorového obsahu, ztrátu plachosti, rozpad červených krvinek, oslepnutí a následný úhyn.

Jedná se o téměř neléčitelný stav. To ostatně dokazují i výpovědi dvou nám známých myslivců. První na video reagoval: "Podle záběrů to vypadá, že zvíře má z té řepky otravu. Podobně otrávená zvířata mají průjem, motají se a většinou uhynou."

Druhý myslivec poradil: "Pokud na takové zvíře narazíte, je nejlepší kontaktovat myslivecké sdružení, které má v místě právo výkon myslivosti, ti by se o něj měli postarat." Volat můžete i policii, která místní myslivce zkontaktuje. Nebo pomůže i veterinář.

video

https://www.youtube.com/watch?v=TnE-JgGHH_g

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru