Jak se vyvíjí epidemie po svátcích? V Česku za neděli tisíce nakažených, skóre PES kleslo na 71 bodů
Ilustrační foto, zdroj: Krajská zdravotní
Chomutov

ČR, Ústecký kraj – V celém Česku přibylo za neděli 3 732 pozitivně testovaných osob. To je o 334 případů více než před týdnem. Bezmála tři stovky nových případů onemocnění covid-19 připadají na Ústecký kraj. Oznámilo to v pondělí ráno Ministerstvo zdravotnictví.

V České republice je nyní přes 97 tisíc aktivních případů onemocnění. V Ústeckém kraji je aktuálně 6 593 nakažených. Dosud tam s covidem zemřelo 893 osob. V celé zemi je to již přes jedenáct tisíc úmrtí.

Počty infikovaných covidem-19 v jednotlivých okresech Ústeckého kraje (Poslední čísla jsou platná k sobotě 26. prosince)

Nejvíce aktivních případů nemoci je nyní na Ústecku (1107), Na Děčínsku nemoc prodělává 1027 lidí. Jen o čtyři pacienty méně má Litoměřicko (1023). Na Lounsku je aktuálně 868 nakažených osob, Teplicko hlásí 808 případů. Chomutovsko 749 nakažených, na Mostecku je nejméně případů z celého kraje (663).

Podle protiepidemického systému v ČR (PES) je index rizika pro republiku nyní 71 bodů. Pomyslně tak Česko spadlo do čtvrtého červeného stupně. Přitom teprve v neděli začal platit pátý nejhorší stupeň i s přísnými opatřeními. V Ústeckém kraji je riziko stanovené aktuálně k 28. prosinci rovněž na 71 bodů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru