Ústecký kraj uzavřel s Českou spořitelnou smlouvu o úvěru na jeden a půl miliardy. Kam peníze půjdou?
Hejtman Jan Schiller (vlevo) společně se zástupcem České spořitelny Janem Parýzkem (vpravo) podepsali smlouvu o úvěru. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Chomutov

Ústecký kraj - V důsledku propadu ekonomiky v souvislosti s koronavirovou pandemií a v souvislosti se zrušením superhrubé mzdy uzavřel Ústecký kraj smlouvu o úvěru ve výši 1,5 miliardy korun s Českou spořitelnou, a. s. Smlouvu podepsal za Ústecký kraj hejtman Jan Schiller a za Českou spořitelnu Jan Parýzek, manažer útvaru Veřejný sektor.

Úvěr začne Ústecký kraj čerpat od příštího kalendářního roku a poslední investiční akce z něj placené by měly být dokončené do 31. prosince 2025. Úvěr využije Ústecký kraj především na pokrytí investičních potřeb kraje.

Aktu podpisu smlouvy mezi Ústeckým krajem s Českou spořitelnou se zúčastnil také radní pro oblast finanční Jan Růžička, který sdělil: „Zatím se jedná pouze o blokaci peněz pro kraj za výhodných podmínek, přičemž nevyčerpání celé částky není nijak sankcionováno. Na seznamu investic, který doporučíme realizovat, intenzivně pracujeme. Rozhodně se v seznamu objeví investice do Lužické nemocnice v Rumburku, budou tam školy, sociální zařízení, opravy mostů i další záměry. Konkrétní projekty projdou investiční komisí i zastupitelstvem. Zastupitelé rozhodnou, zda dají tomu či onomu projektu zelenou.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru