Lidé se těšili na rozvolnění, hospody vzali útokem. Bez rezervace si někde pivo nedáte
Ilustrační foto
Chomutov

ČR - Ve čtvrtek 3. prosince se v České republice opět otevřely malé obchody, restaurace, bary, muzea nebo služby. Lidem chybělo jak nakupování, tak posedět u piva. Češi vyrazili do hospod.

Je to už 41 dní, co se uzavřely, na rozvolnění se těšili také zaměstnanci, od kuchařů po barmany a pochopitelně také majitele. Někde si ale pivo bez rezervace nedáte, vzhledem k opatření mohou u stolu sedět maximálně čtyři lidé. V některých hospodách a restauracích jsou tak místa zarezervovaná na den dopředu.

Posedět u piva po práci je téměř národní zvyk, lidé se ale obávají, že tato situace dlouho nepotrvá a hospody se zase zavřou. "Po Vánocích, nebo možná ještě do Vánoc máme smůlu, pak nám to zase zavřou. Připadám si jako po revoluci, to měl člověk taky takovej ten pocit svobody," směje se jeden ze štamgastů. "Co si budem, neni nad točený," dodává.

Těžko předvídat, jak se bude epidemiologická situace vyvíjet, lze ale předpokládat, že vzhledem k větší kumulaci lidí na veřejných místech čísla porostou. Proto je stále důležité dodržovat všechna platná nařízení a opatření a nesnažit se je obcházet. Určitě si každý z nás přeje, aby se do hospod vrátil zdravý ruch, jaký tam byl právě ve čtvrtek a bude ještě určitě následujících pár dní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru