OBRAZEM: Takhle končí nelegální automaty za milion a čtvrt! Zabrali je celníci na severu Čech
Celníci likvidovali výherní automaty. Foto: Celní správa
Chomutov

Severní Čechy - Čtrnáct kusů výherních automatů odvezli na konci uplynulého týdne ústečtí celníci do jedné z firem na Teplicku, kde byly pod jejich dohledem ručně rozebrány na jednotlivé komponenty a ekologicky zlikvidovány.

Celníci tyto přístroje zabrali na severu Čech při kontrolní činnosti zaměřené na dodržování zákona o hazardních hrách. Automaty, jejichž hodnota v době záchytu činila cca 1,25 milionu korun, byly provozovány bez příslušného povolení ministerstva financí.

Likvidace je posledním krokem v boji s nelegálním hazardem. Prvotní fází je zadržení veškerých hracích přístrojů, peněz a věcí, které k nelegální hře slouží, včetně uzavření nelegální herny. Další fází je rozhodnutí o propadnutí či zabrání věci a rozhodnutí o výši pokuty v rámci tzv. správního trestání. Poslední fází je vlastní likvidace automatů po nabytí právní moci rozhodnutí o propadnutí či zabrání věci.

Na území Ústeckého kraje provedli celníci od začátku působení zákona o hazardních hrách (od 1. ledna 2017) celkem 547 kontrol, porušení zákona zjistili ve 312 případech. Odhalili 60 nelegálních heren, v nichž zadrželi 235 kusů výherních hracích přístrojů (jak klasických, tak kvízomatů, internetových kiosků, rulet a stolů pro živou hru). Zajištěno bylo také 174.733 korun v hotovosti.

foto

2411celnici

2411celnici2

2411celnici3

2411celnici12

2411celnici5

2411celnici6

2411celnici7

2411celnici8

2411celnici9

2411celnici11

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru