Řidič našel ve svém kamionu osm Afghánců! Cestovali ukrytí mezi nákladem
Foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecko - V neděli v dopoledních hodinách oslovil v průmyslové zóně v Předlicích hlídku městské policie řidič kamionu, který našel ve svém kamionu neznámé osoby.

Na místo vyrazila hlídka cizinecké policie, která zjistila, že v kamionu bylo ukryto celkem 8 cizinců bez cestovních či osobních dokladů a u kamionu byla porušena plomba. Řidič jel ze Srbska a podle jeho slov měl poslední zastávku na srbsko-maďarské hranici a o přítomnosti migrantů nevěděl.

1611uprchlicikz2

Foto: Policie ČR

Cizinci byli zajištěni a provedeným šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 1 mladistvého a 7 dospělých státních příslušníků Afghánistánu. Podle jejich výpovědí nastoupili do kamionu na neznámém místě za pomoci převaděče.

1611uprchlicikz3

Foto: Policie ČR

"Protože cizinci nemohli prokázat svoji totožnost ani oprávnění k pobytu na území ČR a EU, byli zajištěni a eskortováni na policejní služebnu k provedení dalších opatření. Byli umístěni do policejní cely a bylo s nimi zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění z území členských států Evropské unie. Během pondělí budou všichni umístěni do zařízení pro zajištění cizinců," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

1611afghanci2

Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru