Krizový štáb města Chomutov: Zvyšuje se počet závažných případů, zemřelo více lidí
Zasedání krizového štábu. Foto: město Chomutov
Chomutov

 

Chomutov - V úterý opět zasedal Krizový štáb města Chomutov, aby koordinoval informace a případné kroky spojené s epidemiologickou krizí v našem městě a blízkém okolí. „Dobrou zprávou je, že je situace poměrně stabilizovaná, počet nakažených v okrese Chomutov pozvolně klesá,“ řekl primátor Chomutova Marek Hrabáč.

Poslední statistika vykazuje 70 pozitivně testovaných osob za den. V chomutovské nemocnici je aktuálně 107 hospitalizovaných, k tomu 17 pacientů na JIP z nichž 9 potřebuje umělou plicní ventilaci. Počet hospitalizovaných osciluje za poslední týden okolo 110 pacientů. Dramaticky nyní nenarůstá počet hospitalizovaných, nicméně zvyšuje se počet závažných případů.

"V měsíci říjnu zemřelo v Nemocnici Chomutov celkem 83 pacientů, z toho 35 v přímé souvislosti s onemocněním Covid19. Dosavadní průměrný počet zemřelých v naší nemocnici byl 40 osob za měsíc. Za prvních devět dní měsíce listopadu zemřelo v chomutovské nemocnici 20 pacientů, z toho 17 v přímé souvislosti s nemocí Covid19," informuje chomutovský magistrát.

Složky integrovaného záchranného systému nemají momentálně závažnější potíže při plnění své služby. Policie však nově eviduje zvýšený počet případů spojených s porušováním vládních nařízení. Zástupci chomutovské nemocnice poděkovali všem dobrovolníkům, kteří nabídli svojí pomoc. „Takto vypadá aktuální situace v Chomutově a jeho okolí, další jednání Krizového štábu se uskuteční 18. listopadu,“ uvedl na závěr primátor.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru