V Jirkově řádil „balkonový“ zloděj. Kromě nářadí nepohrdl ani basou piv či limonádou
ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Koncem října a začátkem listopadu přijali jirkovští policisté několik oznámení o vloupání zejména na balkóny v mezipatrech panelových domů, ale i do dalších prostor nacházejících se v panelácích na různých místech v Jirkově.

Původně neznámý pachatel se po vniknutí do společných prostor domů násilím dostával zejména na balkony, z nichž pak bral, co mu přišlo pod ruku. Z balkonů tak mizelo například oblečení, rybářské potřeby a náčiní, instalatérské nářadí, nivelační přístroj a dokonce i basa piv. Zloděj v jednom případě nepohrdl ani krabicovým mlékem a limonádou. Celkem bylo oznámeno vniknutí na osm balkonů.

Kromě toho měl pachatel ze společných prostor jednoho z paneláků odcizit horské jízdní kolo v hodnotě 9.500 korun, ze sklepa jiného domu pak zmizela dětská koloběžka. O tu zřejmě dotyčný vzápětí ztratil zájem, protože byla nalezena u vedlejšího domu.

Celková hodnota odcizených věcí se předběžně vyšplhala na bezmála 30 tisíc korun, škoda vzniklá v důsledku poškození všech balkonových dveří byla celkem vyčíslena na cca 3 tisíce korun.

Kriminalisté měli díky zajištění a vyhodnocení důkazů brzy jasno o osobě podezřelého. Zadrželi 29letého muže z Chomutova, kterému sdělili obvinění pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Vyšetřovatel podal podnět, aby byl obviněný umístěn do vazební věznice. Tam ho policisté na základě rozhodnutí soudu převezli v sobotu.

Na svobodě se tak tento několikrát trestaný recidivista dlouho neohřál. V červenci byl totiž podmíněně propuštěn z vězení, kde si odpykával několikaměsíční trest odnětí svobody za spáchání krádeže.

Vzhledem k tomu, že výše popsané trestné činnosti se měl obviněný dopouštět v době vládou vyhlášeného nouzového stavu z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s výskytem koronaviru, hrozí mu v případě odsouzení až osmileté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru