Blíží se Dušičky. Na silnice vyjíždějí sváteční řidiči, pozor si dejte nejenom na ně
ilustrační foto: CC0
Chomutov

ČR - Blíží se druhý listopadový den, tedy Památka zesnulých, lidově označovaný jako dušičky. Přestože vládní opatření omezují pohyb lidí, hřbitovy zůstanou i během nouzového stavu otevřené.

Na některé rizika spojená s Dušičkami upozorňují i policisté. "Apelujeme na řidiče, aby dodržovali pravidla, dbali opatrnosti a ohleduplnosti vůči ostatním účastníkům silničního provozu. Jako každoročně se očekává zvýšený provoz na silnicích, kam vyjíždějí i tzv. sváteční řidiči. Lze již také očekávat zhoršené klimatické podmínky. V této souvislosti by měli být opatrní také chodci a měli by dbát na svoji bezpečnost," říká mluvčí policistů Alena Bartošová.

"Také upozorňujeme na ochranu svého majetku: AUTO NENÍ TREZOR! Při odchodu od vozidla zkontrolujte uzavření oken, uzavření zavazadlového prostoru a všech dveří vozidla. Nenechávejte bez dozoru žádné odložené věci, a to nejen ve voze. Opatrní buďte i na své osobní věci (např. při úpravě hrobu)," dodala mluvčí policie.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru