Chomutovan ukradl kolo za 13 tisíc, na ulici ho pak nabízel za pár stovek. Peníze chtěl na jídlo a pití
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Za pár stovek korun prodal podle zjištění policistů 56letý muž jízdní kolo v hodnotě přes 13 tisíc, které měl předtím odcizit ze sklepa domu.

Ke skutku došlo koncem září, kdy měl zkušený recidivista z Chomutova nejprve násilím překonat vstupní dveře do společných prostor domu v ulici SNP v Chomutově, a poté ze sklepa domu odcizit zmíněné kolo včetně tachometru. Celková škoda vzniklá jednáním původně neznámého pachatele přesáhla v součtu s poškozením dveří částku 70 tisíc.

"Policisté i díky upozornění od občana, jemuž bylo odcizené kolo nabízeno další osobou ke koupi, ustanovili podezřelého, který se posléze ke skutku doznal a uvedl, že peníze z prodeje použil na jídlo a pití," řekla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Dotyčný Chomutovan má zřejmě jízdní kola v oblibě. Podle kriminalistů se během léta dopustil série krádeží kol v areálu Kamencového jezera. Obviněn byl v průběhu září (psali jsme zde).

"Nyní bylo tedy jeho trestní stíhání rozšířeno o další trestný čin krádeže a poškození cizí věci. U soudu mu hrozí až pětileté odnětí svobody," uvádí dále policejní mluvčí.

Odcizené kolo policisté zajistili a vrátili majiteli.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru